Dagarna som gått och som kommer att komma

Dagarna är räknade och nu går de inte ens att fylla på en hand längre. Tänker skriva lite om vad som hänt, vad som kommer hända och anledningen till att vi faktiskt startade den här bloggen tillsammans från första början. Först och främst så har det ju faktiskt varit julafton och eftersom Kajsa jobbade då så åkte hon hem några dagar tidigare och firade jul med sin familj i Falköping. På självaste julafton så åt hon lite mat och umgicks med en arbetskompis till henne efter jobbet. Jag själv spenderade min julafton tillsammans med min familj och släkt hemma hos Mormor och Morfar vilket jag tyckte var supermysigt. Skönt att få träffa släkten igen, det sker ju inte lika ofta nu efter jag flyttade hit till Karlskoga. Medans Kajsa dom senaste dagarna har börjat tömma sin lägenhet på saker (ja det är faktiskt riktigt sorgligt att gå in där just nu och se att det nästan inte finns någonting kvar) så har jag gått klart min utbildning på jobbet och gått ut på telefon.

Tycker faktiskt att det är roligt, dock får man ju ta mycket skit men efter samtalet jag fick igår som gjorde att jag bara ville springa in på toaletten och gråta så tog jag dagens samtal som var betydligt värre lite lindrigare. Men visst får man sig ändå en chock när det är någon som sitter och skriker åt en och som bara matar på med en massa skit och rent ut sagt säger hur dum i huvudet man är. Men det är bara att köra, jag är en fruktansvärt känslig person när det gäller allt så det är bra att jag får ta lite skit. Hur som helst idag gjorde ju Kajsa sin allra sista dag på jobbet, för nu är det minsann dags för henne att dra iväg på andra äventyr. Kommer kännas konstigt när man går ner för trappen på jobbet och inte ser henne sitta där i hörnet.

Kommer ta ett tag att vänja sig vid att varje gång jag kollar dit så är hon inte där och hon kommer aldrig mer att sitta där utan det kommer vara någon annan som tar över hennes plats. Eftersom Kajsas internet har stängts av eftersom hon snart ska flytta härifrån så tänkte jag skriva lite om vad hon har för planer. Hon ska nämligen flytta ner till Barcelona och plugga spanska. Så det är därför vi har fixat den här bloggen. Mestadels för oss själva för att vi på ett sätt ska kunna se vad som händer i varandras liv, vi kommer ju faktiskt leva två helt olika liv i två helt olika länder liksom. Så det är vad hon kommer att syssla med nu framöver. Jag tänkte nu avsluta med en bild på Kajsa och Johanna från när vi tre och Koski var på Som Hemma och fikade igår kväll.
/ Angelica


Söndags summering

Nu har det gått ett tag sedan någon av oss skrev och vi har faktiskt inte umgåtts med varandra på hela veckan. Det har på något sätt känts ganska konstigt eftersom enda sen vi började umgås så har vi åtminstone varit med varandra minst en liten stund varenda dag. Men nu har vi i princip bara pratat litegrann med varandra på jobbet eftersom vi numera jobbar på samma ställe fast på olika bolag. Till veckan så jobbar vi om varandra då den ena jobbar förmiddag och den andra eftermiddag så då kommer vi bara se varandra en liten sväng på jobbet, det känns inte så bra med tanke på omständigheterna men det är bara att gilla läget liksom.

Jag känner att jag är alldeles tom på ord med tanke på att jag har en egen privat blogg där jag skriver om allt som händer och det känns bara tråkigt att hålla på och upprepa sig så jag tänkte nu lämna över datorn till Kajsa som får berätta lite om sin helg istället. Jag kan iallafall säga att jag har haft en riktigt bra vecka och helg med helt underbara vänner, men jag är helt slutkörd och så trött så jag skulle kunna gå och lägga mig och sova och sen inte vakna förens om några veckor.

Wish I could sleep for weeks. /Angelica


Jag har sovit och kan säga att mitt huvud är som en enda dimma idag. Håller på att bli förkyd och det är aldrig kul.
Men jag har min substitutmamma Angelica här som tar hand om mig. Men nästa vecka blir det tufft, som ovan skrivet, då vi nästan inte kommer ses alls. Jag måste verkligen köra någon dunderkur i form av kuckelimuck medicin, det hade vart fint. Fast min skulle nog bestå av Alvedon nedmosat med Eschinaghard.

Helgen var hur fin som helst. Syrran, Emmelie Vinterpiss, var här och vi var och kollade på TinTin i fredags som var helt okej. Satt mest och skrattade åt alla 3D effekter dom lagt in i onödan, bara för att man skulle se att det var i 3D. För det fattar man ju inte annars? Rätt onödigt. Det var vi och ca 5 st 11-åringar med deras föräldrar :)

På lördagen jobbade jag och sedan drog jag och Vinterpiss på Magnus Betnér på konserthuset i Örebro.
Var hur bra som helst, och jag hade seriöst träningsvärk i munnen efteråt.
Avslutades med ett glas vin/en öl på en hästpub.

Får se vad veckan bjuder på, jag ser fram emot den. För nu är det inte långt kvar till jag åker ifrån Karlskogatown. Har räknat det till 10 arbetsdagar. Sen är det Hejdå!

I wish you all the luck in the world /Kajsa

Här bjuder vi på en misslyckad film från när Kajsa skulle härma filmen Rocky i trapphuset för några veckor sen men det slutade istället med att grannen under kom i taxin och att vi sprang in i lägenheten:

       


Honey destiny calling

God morgon, eller förmiddag passa nog bättre!

Idag har jag en hel ledig skön dag framför mig, och den tänkte jag använda till att sy klart min feeling blue tröja, städa, fixa lite inför helgen inför att bästa syster kommer hit. Kommer bli underbart med bio på fredag och Magnus Betnér på lördag. Ska bli riktigt kul att få se honom live när han står och slänger ur sig sin sarkasm och sin ironi. Looking forward to it!

Vet ni, det är 10 nätter kvar till julafton! Galet.
Fast jag kommer fira en minijul den 21:a och 22:a, eftersom jag jobbar på julafton vilket suger men det är ändå väldigt fina pengar som behövs. Så den 21-22 är jag i Falköping och går lös på juskinka och umgås med la familia.

Måste dela med mig av min härliga morgonsyn från köksfönstret som jag fick när jag satt och drack kaffe:









Jag har en kompis i form av en domherre!

Nej, nu ska tagen ta vid och jag börjar den med en springtur.

Enjoy life/ Kajsa

Dags för en ny vecka

Just nu sitter jag och pluggar in lite om alla funktioner i BCA systemet så att jag inte är helt lost när jag kommer tillbaka nu efter helgen. Det är ju verkligen helt andra funktioner än på min vanliga dator. Det kommer nog ta ett tag att vänja sig vid det skulle jag tro, men det ska nog allt gå bra. Är iallafall taggad på en ny vecka med en massa ny information och ett halvtidsprov. Känns definitivt som man är tillbaka i skolan igen men samtidigt inte, härligt! Annars har helgen varit riktigt bra måste jag säga, en mysig lugn helg är vad jag har haft.

Här bjuder jag på några bilder från min och Kajsas Lördag innan jag ska göra i ordning frukost, kolla på julkalendern och sen sticka iväg bort till jobbet:







/ Angelica


Riverside!

9wOMZ1 on Make A Gif, Animated Gifs

 

I still run this thing like a dancehallqueen!
Detta är mitt senaste verk, en svart/röd tunika som man kan använda som klänning till fest eller med ett par jeans under och köra casual friday. Du bestämmer.

Lördagskväll, vad gör vi? Nu kör vi!


/Kajsa


Angiie lost in the woods

Ikväll kör vi discokväll, bilder coming up.

kx_5qd on Make A Gif, Animated Gifs

 

Sup väl! /Kajsa


Mysfrukost framför Julkalendern



Mysfrukost framför Julkalendern är vad jag har nu! Gårdagen var riktigt intressant faktiskt och jag har en jättebra utbildningsgrupp så det känns bra. Så jag ser fram emot att få gå iväg bort till jobbet för ännu en utbildningsdag alldeles strax. Skönt att äntligen få in lite rutiner i livet igen faktiskt.

Påväg ut i vintermörkret. / Angelica


Min älskling har ett hjärta av snö

Godmorgon!

Här på Skogsrundan lyssnas det på Lars Winnerbäck såhär på morgonen, eller ja middag kanske det kallas.
Nu är Angie iväg på sin första jobbdag på Transcom, där 90% av alla i Karlskoga jobbar.
Men bra att det finns något ställe som ändå går runt och fortsätter rekrytera när det är så stor jobbbrist i helhet i landet.


"Om att alltid vara konsten trogen"
Tror att Min Älskling Har Ett Hjärta Av Snö kan vara en ny vinterfavorit!

Idag ska jag iväg och bli BJUDEN på mat av finnen och sen ska jag skriva jobbansökan, vilket är det tråkigtaste som finns i hela världen. Åtminstone bland det tråkigaste. Vad jag ska söka och vart håller jag allt hemligt lite till.

Hejhej! / Kajsa

Som ett barn på julafton.

När jag tittade ut genom fönstret igår imorse så möttes min blick av en helvit mark. Åh vilken lycka, som jag längtat efter denna snön och nu låg den äntligen där. Perfekt namnsdagspresent. Jag gick upp och gjorde i ordning frukost och satte mig och åt den under tiden som jag kollade på julkalendern. Den är ju verkligen jättemysig, har verkligen inte gillat de julkalendrar som gått de senaste åren så det är bra att de äntligen har ordnat en bra och med väldigt bra skådespelare. Sen var det bara att klä på sig och åka ner och få lite information om jobbet. Ja, idag gör jag alltså min första jobbdag på nya jobbet vilket känns otroligt skönt. Har känt mig så rastlös och värdelös den senaste veckan av att inte ha någonting att göra.

Nej nu ska jag kolla på dagens avsnitt av julkalendern, äta en god frukost och sen bege mig mot min första jobbdag. Wish me luck. 

Här bjuder jag på några bilder från igår när jag och Kajsa var ute och fotade:










/ Angelica


Hej mitt vinterland, ÄNTLIGEN är du här.







Vinterlandet kom sent, men det kom. Morgonen 2011-12-07, och det firades med ett glädjerop när jag vaknade upp och såg alla snötäckta träd. Hur mysigt som helst!
Dagen har tillbringats med utomhusfotografering och lite, men ytterst lite skjärtlappeåkning (Angelica började, men kom inte ens halvvägs ned för backen för snön var för tjock)

Här kommer lite bilder från dagen.







































Nu ska här läsas Liftarens guide till galaxen, kollas på Jul i Kapernaum (Världens bästa julkalender som någonsin gjorts, och det är annat än dagens SCIFI barnprogram) och sen ska jag sooova!

G-night / Kajsa

Gratis kokbok från Milda


Jag tänkte passa på att tipsa er om att man just nu kan beställa hem en kokbok från Milda helt gratis. Den innehåller en mängd julrecept som guidar er steg för steg, perfekt att använda nu i juletider. Så gör som jag och passa på att klicka hem en ni också! Klicka på bilden ovan för att komma till deras hemsida.

/Angelica


Tältet talar ut!

Hej allihop!

Här sitter jag i en work in progress-tröja (där av rubriken) och äter egengjort julgodis, som egentligen inte är så gott med i brist på annat (recept på äckligt julgodis hittas längst ned i inlägget).

Jag kan ju inte vara sämre jag än att lägga upp en bild som egentligen beskriver min gårdag ganska bra:

Med denna bild vill jag säga, låt aldrig Angelica bära pizzorna hem om du inte vill ha en pizza som ser ut att redan har varit i någons mage innan. :)
Annars var gårdagen en riktigt fin dag med bakispizza hos Angelica, och sedan pysselhäng hela kvällen lång. Vad mer kan begäras?

Tänkte även ge igen med en otroligt vacker bild på Angelica och Krister eftersom 98% av bilderna i föregående inlägg var på mig.




Recept på äckligt julgodis:
LIDLs mjölkchoklad
LIDLs mallow coctail

1. Smält chokladen i ett vattenbad
2. Blanda ned dina mallow coctails (beroende på hur sött och kletigt du vill ha det)
3. Häll ut smeten på en form med bakplåtspapper och låt det stelna.
4. Skär sönder chokladen i fyrkantiga bitar och ät.

 


 

Nu ska jag in och fixa överraskning åt Krister som kommer hem från Sandviken idag, och kanske få en utskällning för bilden :)

Have a good one.  /Kajsa

Den senaste månaden i bilder

Det har faktiskt hänt riktigt mycket på senaste tiden så jag tänkte ägna ett inlägg åt att visa en drös med bilder som bland annat innehåller bakning, fester, pysslande, matlagning och mycket annat. Eftersom det är jag som tar alla kort så är det Kajsa som är med på majoriteten av bilderna eller i princip alla bilder rättare sagt.



























/ Angelica


Välkommen till vår gemensamma blogg!

Idag bestämde vi oss för att starta en gemensam blogg för att kunna dela med oss av allt spännande som händer i vår vardag men framförallt att kunna ha kvar och titta tillbaka på själva.

Jag, Angelica flyttade in i lägenheten precis bredvid Kajsa för ett halvår sen då vi båda en sen sommarkväll satt ute på våra balkonger som inte ens är en meter i från varandra då Kajsa frågade om jag ville komma över och dricka lite vin. Så sedan dess har vi umgåtts lite smått men det var faktiskt inte förens vår nya granne Krister flyttade hit som vi började umgås på riktigt. Och sedan dess har vi i princip umgåtts varenda dag och gjort allting tillsammans. Vi har sprungit mellan dessa två lägenheterna fram och tillbaka, suttit långt in på kvällarna och bara varit och när det varit dags att sova så har man bara gått in till sig. Som Kajsa så bra uttryckte det:
"Det är som att vi bor ihop fast med olika sovrum".  
Man kan gå in till varandra och be om råd, ge varandra ett gott skratt eller bara för att få stöd. Man behöver liksom aldrig på något sätt känna sig ensam, det känns som att man har någon där hela tiden, någon som stöttar och peppar en. På väldigt kort tid har Kajsa blivit en av mina allra bästa vänner, en som man verkligen kan prata om allting med, en som man kan flamsa runt med utan att skämmas, en som är precis som jag själv helt enkelt.
_________________________________________________________

Jag, Kajsa, blev så himla glad över att en sådan trevlig och lättsam person som Angelica flyttade in vägg i vägg med mig. Jag menar hur gött är det inte att vakna upp och höra Lalehs låt Bjurö Klubb spelas om och om igen på högsta volym i lägenheten brevid. Eller kunna springa in i ren panik när toalettpappret är slut för att låna en rulle, "för ja vad ska det bli av med mig, HEJ".
Sedan är det ju alltid bra att kunna få hjälpa till så Angelica inte eldar upp hela hyreshuset när hon står och steker färdiga wokgrönsaker och lyckas bränna fast dem. Angelica kom inspringandes stressad och upprörd "VAD GÖR JAG NU DÅ?!?!". Bra där, kompis det går bra nu!
Skönt med någon likasinnad som gillar att bara flamsa runt ibland och inte tar allt på alldeles för stort allvar. Då jag inte alltid är så allvarlig med det jag säger. Skönt med någon som gillar att göra vardagen till någonting extra. Skönt med någon som Angelica, helt enkelt.


Detta är bara början på en lång resa tillsammans!


RSS 2.0